Petak 17.12.2010.
15:37
Srna

Tači sa Bin Ladenom planirao ''džihad''

Kada bi u Beogradu postojala vlast dostojna poštovanja, ona se ne bi pripremala za sastanak sa predstavnicima Tačijeve `vlade` u direktnim pregovorima: Džems Džatras

Džatras smatra da objavljivanje izveštaja istražitelja Saveta Evrope Dika Martija tek što je Tači - poznat pod nadimkom "Zmija" - objavio pobedu na nedavnim izborima, sugeriše da neko u Evropi želi da iskoči iz ''voza koji juri u propast''!

"Američka vlast znala je da OVK podržava Bin Ladena sa kojim se, prema izjavi bivšeg šefa albanske obaveštajne službe, Tači sreo u Tirani 1998. godina radi planiranja džihada na Kosovu, te da podržava Irance, Saudijce, Turke i ostale pristalice ponovnog islamskog pokoravanja Balkana", rekao je Džatras u autorskom tekstu, dostavljenom Srni.

Ako na "Guglu", sugeriše Džatras, potražite slike sa Tačijevim imenom i gotovo bilo kojom uticajnom američkom figurom, videćete da se Tači toplo rukuje, a često i prisno grli sa predstavnicima američkog establišmenta: Džordžom Bušom, Kondolizom Rajs, Bilom Gejtsom, sa Klintonovim, Džozefom Bajdenom, Medelin Olbrajt, Veslijem Klarkom i ostalima.

''Neko bi pomislio da bi neke od ovih uglednih ličnosti sada mogle sa dovoljno pristojnosti da kažu (čak i u maniru virtuoznog licemera): `Šta?! Nisam znao! Ne bih nikada podržao te tipove da sam znao!` Ali problem je u tome što je, čak i ako se izuzme zločin trgovine organima, američki establišment znao od prvog dana da su Tači i kompanija (`OVK`) samo gomila bandita", ističe Džatras.

Dik Marti

Sada se pojavio Marti sa ozbiljnim optužbama da je Tači, koji trenutno učestvuje u maskaradi kao "premijer" ilegalne separatističke administracije u Prištini, predvodio "mafijašku" operaciju koja uključuje ubijanje zatvorenika, uglavnom Srba, radi prodaje njihovih organa na crnom tržištu.

Ali, podseća Džatras, priča o trgovini organima prvi put se pojavila pre dve godine i ''razvijala se pred bestidnim izvrdavanjem `vlasti` u Prištini i Tirani, uz punu podršku Vašingtona".

''Nadajmo se da dobar Martijev rad neće biti zagubljen u `aleji sećanja` zajedno sa svim ostalim neprijatnim činjenicama po američku politiku", rekao je Džatras.

On kaže da nije dovoljno samo uhvatiti počinioce kao pojedince, ili čak "spakovati" Tačija u zatvor, iako bi to bio dobar početak, nego da je vreme da se raskrinkaju laži na kojima je bila zasnovana američka politika na Balkanu - da bi SAD prekinule da opsesivno podržavaju islamski džihad protiv autohtonog hrišćanskog stanovništva, a naročito da bi se prestalo sa globalnim lobiranjem u ime režima OVK.

''Ako Martijeva otkrića o trgovini organima mogu da posluže kao katalizator za iskreno preispitivanje američke politike i događaja iz poslednjih nekoliko godina, smrt svih onih žrtava neće biti uzaludna'', istakao je Džatras.

Hašim Tači i Medlin Olbrajt

On je podsetio da je američka intervencija na Kosovu od početka bila zasnovana na gomili laži, a da su u stvarnosti SAD ''udarcima i vikom naterale saveznike iz NATO-a da pruže podršku muslimanskoj mafiji koja je počinila genocid na hrišćanskim Srbima''.

Džatras je podsetio da većina republikanaca u Kongresu nije glasala za rat NATO-a protiv Srbije 1999. godine, koji je nezakonito pokrenut, te da je Predstavnički dom glasao protiv davanja odobrenja za upotrebu vojne sile.

Što se tiče Srbije, kaže Džatras, "kada bi u Beogradu postojala vlast dostojna poštovanja, ona se ne bi pripremala za sastanak sa predstavnicima Tačijeve `vlade` u direktnim pregovorima".

Direktor Američkog saveta za Kosovo podsetio je da je bivši vladika Artemije pre dve godine pozivao Buša da odbije sastanak sa Tačijem i zahtevao pozivanje na odgovornost povodom sramne trgovine organima.

2024 © - Vesti online