Četvrtak 26.11.2009.
14:54
Tanjug

Zukorlić: Živimo u jedinstvu i ljubavi

U čestitki, koju je u ime muftije pročitao portparol Mešihata Samir Tandir, Zukorlić, se međutim, konstatuje da se ni do ovog bajrama ta islamska zajednica nije odbranila od, kako tvrdi, diskriminacije i drugih nasrtaja na dostojanstvo autonomnost i ravnopravnost.

Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić

"Pošto udar na pravni status Mešihata i napadi na džamije nisu dali planirane efekte, nastavilo se sa ugrožavanjem ostalih ustanova Islamske zajednice. Ovih dana Fakultet za islamske studije i Glas islama bili su pod oštricom diskriminacije Ministarstva vera", navodi muftija.

Ipak, kaže, ono što uvećava bajramsku radost jeste moralni i duhovni kvalitet, kao i odlučnost uleme, studenata i učenika versko-prosvetnih ustanova, kao i svih pripadnika Islamske zajednice na putu odbrane svojih verskih, kulturnih, nacionalnih i opšte-ljudskih vrednosti.

"Oni su dokaz da je čovek najveće bogatstvo", poručio je Zukorlić i pozdravio kako kaže, pozitivne signale koje islamska zajednica dobija od pojedinih delova vadajuće strukture."Iako ih smatramo nedovoljnim čvrsto verujemo da je otvoren dijalog sa međusobnim poštovanjem jedini pravac na dobrobit svih", naveo je muftija.

Kurban bajram je najveći muslimanski praznik koji počinje u petak i traje četiri dana.

2024 © - Vesti online