Petak 17.12.2010.
03:50 >> 17:24h
B92

Tužilaštvo: Canetova priča ne pije vodu

Cane svoju priču da dokaže na sudu: Poručuje Tužilaštvo

U saopštenju se ističe da je Subotiću omogućeno da iznese svoju odbranu pred sudom, jer mu je poziv za suđenje upućen na adresu koju je prijavio kao mesto svog prebivališta, ali da se nije odozvao pozivu.

Sve vreme trajanja krivičnog postupka Subotića, koje se vodi pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu, zastupali su ga branioci koje je sam izabrao, tako da njegovo pravo na odbranu ni na koji način nije povređeno, ističe se u saopštenju Tužilaštva, koje je potpisao tužilac Miljko Radisavljević.


Jedino mesto za ocenu dokaza je sudnica Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, piše u saopštenju, a "sučeljavanje argumenata tužilaštva i odbrane vrši se jedino pred nadležnim sudskim većem, što je i jedino delotvorno za odbranu Subotića".

"Ovakav medijski nastup zapravo predstavlja pokušaj uticaja i pritiska na nadležne pravosudne organe i unapred stvaranja alibija za osporavanje sudske odluke koja će, nadamo se, uskoro biti doneta", saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi Subotića koji se odnose na privatizaciju dnevnog lista "Večernje novosti“, a pre svega na uplatu novca u iznosu od 500 hiljada evra na račun Dragog Mićovića, predmet su provere Tužilaštva za organizovani kriminal i nadležnih organa zemlje u koju je novac transferisan.

Posle dostavljanja izveštaja i podataka o toj novčanoj transakciji biće doneta odluka o tome da li ima osnova za pokretanje krivičnog postupka zbog krivičnog dela iz nadležnosti Tužilaštva za organizovani kriminal ili drugog stvarno nadležnog tužilaštva, saopštilo je Tužilaštvo.

2024 © - Vesti online