Četvrtak 16.12.2010.
21:03
Srna

Sanader prao pare i u Austriji?

Portparol tužilaštva Barbara Fajhtinger rekla je novinarima da je policija u Insbruku, gde je Sanader prijavljen, dobila poternicu za Sanaderom te da su zatim krenuli u potragu. Prvo su ga tražili na prijavljenoj adresi.

Sanader je pod istragom, a šta je sa ostalima?

Fajhtingerova je rekla da veruju da je Sanader tada krenuo u bekstvo. Vozio se u automobilu marke "golf", ali ona nije želela da kaeže u čijem je vlasništvu taj automobil.

U sudu je potrvrđeno da će Sanadera uskoro posetiti supruga Mirjana.

Austrijska televizija danas javlja, pozivajući se na izvore iz istražiteljskog tima, da će Sanader zbog slučaja "Hipo" najverovatnije biti ispitan 22. decembra.

Sinoć je Hrvatska televizija objavila da je Interpol na Sanaderovim tajnim računima u dve zemlje pronašao oko deset miliona kuna.

Navodno je reč o novcu koji je Sanader oprao u Hrvatskoj i zatim prebacio u inostranstvo. Novac je na računima bivšeg šefa HDZ-a bio uložen u evrima.

Koruška ispituje Sanadera

 

Ministarstvo pravosuđa, pokrajinski sud i državno tužilaštvo u Salcburgu prihvatili su zahtev za saslušanje Sandera pred istražnim odborom Skupštine pokrajine Koruška u vezi afere "Hipo" banke.


Kako je saopšteno, saslušanje će biti sprovedeno putem video-linka, trebalo bi da bude održano 22.decembra, a sudovi u Klagenfurtu i Salcburgu narednih dana obaviće potrebne pripreme.

 

Članovi istražnog odbora izrazili su zadovoljstvo brzim odgovorom ministarke pravosuđa i zahvalili se svim nadležnim institucijama za fleksibilnost i brzu primenu zahteva.

2024 © - Vesti online