Četvrtak 16.12.2010.
16:05
Vestionline

Fudbaleri PAOK-a dočekani kao heroji

Grčki klub je prvi put posle 27 godina izborio proleće u Evropi, što je bio povod za veliko slavlje pristalica PAOK-a.

Solunski klub je sinoć pobedio Dinamo 1:0, a jedini gol na meču u Maksimiru postigao je Dimitris Salpinngidis, koji je postao heroj PAOK-a.

Simpatizeri PAOK-a prošli su pravu golgotu na gostovanju u Zagrebu, kada ih je napala grupa huligana, ali su se na kraju zajedno radovali sa svojim ljubimcima. Navijači PAOK-a su noćas slavili i na ulicama Soluna.

PAOK je osvojio drugo mesto u grupi D Lige Evrope sa 11 bodova, a grčki klub će sutra saznati ime rivala u šesnaestini finala ovog takmičenja.

Halilhodžić ne podnosi ostavku

 

Trener Dinama Vahid Halilhodžić izjavio je da nema nameru da podnese ostavku i pored eliminacije zagrebačkog kluba iz Lige Evrope.

 

"Za poslednje tri godine kao trener sam odigrao 51 utakmicu, a pobedio sam na 40 mečeva. Sedam sam odigrao nerešeno i samo sam četiri izgubio. Mene ovaj poraz, koji jako boli, neće da pokoleba. Kada sam dolazio u Maksimir, moja ideja je bila da stvorio ekipu koja će naredne godine igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona. To podrazumeva da moramo da osvojimo titulu, a to ćemo i da učinimo. Učešće u LE je samo nagrada za igrače koji su vredno radili ove jeseni", rekao je Halilhodžić.

 

On je istakao da želi da Dinamo naredne sezone igra u Ligi šampiona.

"Zadržaćemo sve igrače, nemam informaciju da će neko da nas napusti. Ako klub ekonomski ne bude mogao sve da podnese, razgovaraćemo na koji način ćemo sastaviti ekipu za naredno leto", zaključio je trener Dinama.

2024 © - Vesti online