Sreda 15.12.2010.
20:22
Vestionline

Stanković strelac, Inter u finalu SP!

Načeo Korejce - Deki Stanković

Inter je već u 3. minutu došao u vođstvo golom kapitena Srbije Dejana Stankovića, posle čega je put u finale evropskom šampionu bio daleko olakšan. Deki je utrčao u šesnaesterac korejskog predstavnika, a onda odlično šutirao i pogodio mrežu.

To kao da je preseklo ekipu Seongama, a na 2:0 u 32. minutu povisio je kapiten Havijer Zaneti, posle odlično duplog pasa "petom" Garbijela Milita.

U drugom delu, odmah na startu Stanković je imao šansu da postigne još jedan gol, ali se odlučio da uposli Etoa, pa je prilika propala. Ova dva igrača su kombinovala u 72. minutu, Kamerunac je šutirao, na odbijenu loptu je natrčao Milito i otklonio poslednju dilemu, za konačnih 3:0.

Inter će u finalu, u subotu, 18. decembra, igrati protiv afričkog Mazembea, koji je iznenađujuće u polufinalu pobedili brazilski Internasional rezultatom 2:0.

U meču za peto mesto Pačuka je ranije danas, posle penala, sa 4:2, savladala domaću ekipu Al Vahde. U regularnom delu bilo je 2:2, iako je Al Vahda vodila sa 2:0, sve do 82. minuta.

2024 © - Vesti online