Utorak 20.10.2009.
14:23
Tanjug

Počeo Privredni forum "Srbija u Beču"

Ministar trgovine Slobodan Milosavljević (levo) i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin pokušaće da dodatno zainteresuju Austrijance za investiranje u Srbiju

Na forumu je prisutno više od 200 predstavnika kompanija iz Srbije i Austrije, a srpsku državno-privrednu delegaciju predvodi ministar trgovine Slobodan Milosavljević, uz koga se nalazi i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin.

Cilj susreta je povećanje interesa austrijske privrede za investiranje u Srbiju i druge oblike privredne saradnje, kao i intenziviranje i uspostavljanje novih kontakata između austrijskih i srpskih preduzeća.

Austrija se sa uloženih oko 2,1 milijardu dolara od 2000. godine do danas, nalazi na prvom mestu među stranim investitorima u Srbiji, koja oko 70 odsto svojih ukupnih investicija izdvaja za reforme u zemljama jugoistočne Evrope.

O interesu austrijske strane da sarađuje sa našom privredom govori i prisustvo više od 280 predstavništava austrijskih firmi u Srbiji, koje u tom smislu Srbiju smatraju za "prošireno domaće tržište“.

2024 © - Vesti online