Sreda 15.12.2010.
21:50
Vestionline

Salford prodaje kompanije u Srbiji

Salford najpoznatiji po vlasništvu nad srpskim mlekarama

Džafi je precizirao da je razlog ga prodaju taj što Salford završava svoj investicioni ciklus i da će u naredne dve godine investicioni fond prodati sve kompanije u kojima imaju vlasnički udeo na teritoriji Srbije, Ukrajine, Rusije i Gruzije. 

"Kompanije u kojima imamo udeo prodavaćemo po tržišnoj ceni globalnim kompanijama. Smatramo da će prodaja biti laka jer kompanije koje Salford poseduje nemaju problema sa monopolima i posluju čisto", rekao je Judžin.

On je najavio i da će Salford u narednom periodu pokrenuti nov investicioni ciklus i da će u Srbiji sfera njihovog interesovanja biti ulaganje u slične industrije iz kojih i izlaze, ali i energetika i telekomunikacije jer u tim oblastima imaju iskustva. Direktor Salforda, međutim, nije precizirao za koje su kompanije zainteresovani.

Iako su oštro kritikovali agrarnu politiku u Srbiji, predstavnici Salforda su kazali da to nije razlog za odluku o prodaji kompanija, ali su upozorili da vladina politika mora da se menja. Istakli su da je smanjenje subvencija farmerima u poslednjih nekoliko godina bilo pogubno jer je smanjen broj muznih krava, što je dovelo do pada proizvodnje i nestašica mleka.

Judžin je istakao da je Salford u Srbiju do sada uložio pola milijarde evra, po čemu je Srbija pojedinačno zemlja u koju su najviše investirali. Od toga je polovina uložena u Imlek.

2024 © - Vesti online