Sreda 15.12.2010.
04:20
pressonline.com

Na Svetog Nikolu minus 15!

Decembarski sneg zavejao je Beograd
 

U Sjenici je palo petnaestak centimetara snega, koji je na Pešterskoj visoravni i u utorak povremeno padao. Oko podneva temperatura je porasla do minus 7 stepeni Celzijusa. Kako su naveli meteorolozi na Radišića brdu kod Sjenice, gde se u stanici Hidrometeorološkog zavoda prate vremenske prilike u ovom kraju, najveće hladnoće na Pešteru se očekuju u drugom delu januara i početkom februara. Tada je, po tradiciji, najhladnije u Sjenici, gde se temperatura pre nekoliko godina spustila i do minus 39,3 stepena Celzijusa, što je rekord po hladnoći izmeren u ovom delu Evrope.

Do ponedeljka ispod nule

Ivan Ristić, meteorolog iz "Veder to ambrela", precizirao je da je hladan talas koji je prethodnih nedelja "vladao" u zapadnoj Evropi sada stigao i kod nas. Celu nedelju pred nama karakterisaće ledeni dani i sneg.
 

Sneg za Novu godinu?

- Postoji šansa i da tokom novogodišnje noći bude hladnije i da pada sneg. Nešto dugoročnija prognoza još nije moguća, ali se predviđa da će u januaru biti prava zima - rekao je Ristić

"Elektroprivreda Srbije" saopštila je da je u našoj zemlji u ponedeljak potrošeno 140,4 miliona kilovat-sati struje. Kako se navodi, sa padom temperature krajem sedmice se očekuje još veća potrošnja električne energije i moguće je da bude oboren rekord od 26. januara 2010. godine, kada je potrošeno 156,3 miliona kilovat-sati struje.


- Međutim, ne mogu se očekivati toliko niske temperature kakve su bile u pojedinim evropskim gradovima. Jedina ekstremna temperatura biće u nedelju, kada će u celoj Srbiji pasti na minus 15 stepeni Celzijusa, dok će Beograd biti najtopliji na minus 8. Ova temperatura biće ujednačena u svim delovima zemlje, te će na planinama i u Vojvodini biti približna - istakao je Ristić.

2024 © - Vesti online