Utorak 14.12.2010.
20:24
Vestionline

Hemofarm u produžetku pobedio Bešiktaš

Trijumfovali u trileru - košarkaši Hemofarma

Ekipa trenera Željka Lukajića sada ima tri pobede i dva poraza, i veoma je blizu plasmana u narednu fazu Evrokupa.

U spektakularnoj utakmici u 'Milenijumu' kojoj je jedino nedostajao superstar Alen Ajverson, Vrščani su do pobede došli zahvaljujući preciznosti sa slobodnih bacanja u poslednjim sekundama ekstra perioda, ali i zahvaljujući sjajnoj odbrani Krstovića nad četmenom u poslednjem napadu turske ekipe.

Bešiktaš je bolje otvorio susret i posle prve deonice imao prednost od pet razlike. Hemofarm je uspeo da do poluvremena preokrene i povede sa plus četiri, međutim tim iz Istanbula je u drugo deo ušao sa vođstvom od dva razlike - 45:47.

U drugom poluvremenu Besiktaš je igrao sigurnije nošen fenomenalnim Majerom Četmenom, ali su domaći košarkaši uspeli da preko Mačvana, Savovića i Pavkovića održavaju podnošljiv minus od tri do pet poena.

Do kraja susreta Hemofarm je uspeo i da preokrene, ali su Turci ipak izborili produžetak. U tom periodu su bolje otvorili i serijom 5:0 došli do 94:89, ali je Hemofarm ipak uspeo da dođe do velike pobede koja mu garantuje plasman u drug krug takmičenja.

Najbolji u pobedničkom timu bio je Boris Savović sa 23 poena i sedam skokova, dok je Milan Mačvan postigao poen manje, uz devet skokova i tri asistencije. Miljan Pavković je dodao 16 koševa.

Na drugoj strani, potpuno nezaustavljiv bio je Majer Četmen sa 43 poena, šut za dva 12/14, slobodna bacanja 16/18, sedam skokova i po tri ukradene lopte i dodavanja, što mu je donelo neverovatan indeks od 53! Mihal Ignerski postigao je 19 poena, a Serhat Četin 12.


U drugoj utakmici ove grupe Getingen dočekuje francuski Asvel i ukoliko pobedi Vščani će se plasirati u naredni krug. Hemofarm ima skor 3-2 a u poslednjem kolu gostuje Asvelu u Francuskoj. Bešiktaš je i dalje bez pobede sa skorom 0-3.

2024 © - Vesti online