Utorak 14.12.2010.
22:29
Vestionline

Masovni izlazak Srba na kosovske izbore jasna poruka Srbiji

Uspeli smo na izborima!: Slobodan Petrović

"Upravo to je bio naš najveći motiv u izbornoj kampanji, da motivišemo onaj deo naše zajednice koji je apstinirao od glasanja unazad nekoliko godina. Mislim da smo uspeli u tome.

Ja se nadam da ćemo sada imati više prilike da se bavimo životnim stvarima nego ljudima koji se pojavljuju od izbora do izbora", rekao je Petrović.


On je rekao da očekuje da će vrlo brzo biti poznato koliko je poslaničkih mesta dobila srpska zajednica u Skupštini Kosova kao i koliki će tačno biti udeo SLS.


"Sasvim je izvesno, i to je uspeh srpske zajednice, da smo sigurno prešli cifru od deset mesta u parlamentu, a očekujem da će SLS imati najveći broj poslanika. Ovog puta ćemo sigurno imati dva puta više poslanika nego u prošlom mandatu. To će značiti i obavezu da u naredne četiri godine radimo mnogo više i bolje", rekao je Petrović.


Prema njegovim rečima, "vreme je da se politička scena unutar srpske zajednice razbistri, što je godinama unazad bio problem, pa smo imali "lidere" koji su to bili više u medijima nego po stvarnoj podršci u srpskoj zajednici".

2024 © - Vesti online