Utorak 14.12.2010.
04:45
Vestionline, politika.rs

Kosmet: Srbi prešli cenzus od deset mandata

Slobodan Petrović veruje da će Srbi imati bar 13 poslanika
 

"Očekujem da ćemo imati i više prostora u vladi, ali bitnije od toga je koji su resori u pitanju i ko će biti na čelu tih ministarstava", rekao je Petrović u intervjuu "Politici" posle izbora održanih na Kosmetu.


Petrović je kazao da će Srbi ovoga puta, čak, imati mogućnost da biraju neko od ministarstava. Uostalom, Hašim Tači je najavio da će praviti vladu sa Srbima...


"Ne bih da špekulišem o tome, ali siguran sam da ćemo ovog puta imati mogućnost da neka od ministarstava i biramo. Imamo iskustvo da smo u prošlom sazivu od tri godine imali dosta pozicija koje nismo popunili pre svega zbog nedostatka ljudi... Više bih voleo akcenat na to koja su ministarstva u pitanju, nego koliko ih je. Tako da ima prostora za dogovor", rekao je on.


On je naglasio da je uspeh ne samao SLS nego cele srpske zajednice "da smo uspeli da pređemo cifru od 10 poslanika", a koliko će poslanika biti u parlamentu zavisi od izlaznosti na celom prostoru Kosova i Metohije.


"Što se tiče srpske zajednice, imaćemo bolju poziciju jer smo uspeli da motivišemo veliki procenat naše zajednice da učestvuje na izborima", kazao je on i dodao da je najveći kvalitet ovih izbora taj što će srpska zajednica imati "jasnu adresu na kojoj može da traži pomoć i podršku".


Prema saopštenju Centralne izborne komisije, na osnovu preliminarnih rezultata glasanja, među srpskim partijama najviše glasova je dobila Samostalna liberalna stranka - 12. 525 glasova.

2024 © - Vesti online