Ponedeljak 13.12.2010.
20:28
Srna

Oslobođeni optužbe za ratni zločin

Oslobođeni optužbe za zločin u ratu

Oni su oslobođeni optužbe da su za vreme rata u BiH tokom 1993. godine u Banjaluci, na području naselja Vrbanja, Mišinog Hana, Debeljaka i Krčmarica, kao pripadnici Vojske RS, naoružani puškama, postupali suprotno pravilima međunarodnog prava prema licima bošnjačke i hrvatske nacionalnosti, zajedno sa Sinišom Milojčićem koji je u bekstvu i Radivojem Gavrićem, koji je umro, navodi se u presudi.

Iznošenjem završnih reči i saslušanjem svedoka pred Okružnim sudom u Banjaluci 8. decembra je završen dokazni postupak na suđenju Miladinu Triviću, Miroljubu Vujasinoviću i Radenku Kerezoviću, optuženim za zločin u Vrbanji.

Optužnica je Miladina Trivića i Miroljuba Vujasinovića teretila da su 1. januara 1993. godine sa Goranom Popovićem opljačkali Stjepana Pisarića. Tužilaštvo je teretilo Vujasinovića i da je, između ostalog, učestvovao u ubistvu Razije i Alije Hadžić u banjalučkom naselju Vrbanja. Prema optužnici, Kerezović je sa Sinišom Milojčićem i prvooptuženim Trivićem učestvovao u pljački nekoliko muslimanskih porodica na području Vrbanje.

Sredinom septembra 2010. godine Okružni sud u Banjaluci razdvojio je postupak protiv Gorana Popovića i Vinka Tešanovića u odnosu na optužene Trivića, Vujasinovića i Kerezovića.

2024 © - Vesti online