Četvrtak 26.11.2009.
13:50
Tanjug

Zaplenjeno pola tone droge u Argentini!

Pravosudni organi Argentine izdali su poternice za srpskim i crnogorskim državljanima Nenadom Novakovićem, Draškom Vukovićem, Borisom Labanom, Markom Pandrcem i Igorom Stjepovićem, koji na prostoru Latinske Amerike borave više meseci.

Kokain je pronađen u specijalno za tu svrhu napravljenom i izolovanom tajnom podrumu i zidu otvora za lift u zgradi u kojoj je boravila ta kriminalna grupa, osumnjičena za prebacivanje 2,2 tone kokaina koji je zaplenjen 15. oktobra ove godine u Urugvaju.

Ova zaplena predstavlja nastavak kompleksne akcije usmerene na presecanje krijumčarenja velikih količina narkotika u u kojoj više meseci sarađuju policijske i bezbednosne službe više zemalja; srpska Bezbednosno-informativna agencija (BIA), američka Agencija za suzbijanje narkotika - DEA i bezbednosne službe zemalja Latinske Amerike, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da su srpski bezbednosni organi učešćem u ovoj akciji doprineli podizanju međunarodnog kredibiliteta zemlje.

"Ova akcija je izvedena uz saradnju svih bezbednosnih službi, MUP-a, i ljudima koji vode te bezbednosne institucije želim da čestitam na velikom uspehu, koji ne samo da podiže poverenje naših građana u državne institucije već i međunarodni kredibilitet naše zemlje", rekao je Tadić novinarima.

2024 © - Vesti online