Nedelja 12.12.2010.
22:17
Blic

Izložba radova osoba sa posebnim potrebama

Članovi Udruženja su, kroz prikazane radove, pokazali javnosti svoje talente za slikanje i vajanje.

Otvaranje izložbe u holu Narodnog pozorišta

Kao nastavak dugogodišnje podrške, koju "Coca-Cola Hellenic Srbija" pruža udruženju ''Naša deca“, ova kompanija otkupila je prvo zajedničko delo ovih umetnika i mladih sa posebnim potrebama. Oslikano platno je zajednički pokušaj da svoje različite poglede na ono što ih asocira na sreću, reku, nebo i zemlju uklope u jednu celinu.

Nakon svečanog uručenja slike direktoru kompanije "Coca-Cola Hellenic Srbija", Sotirisu Janopulosu, članovi Filharmonije mladih ''Borislav Pašćan“ upriličili su koncert za svoje vršnjake sa posebnim potrebama.

- Želja nam je bila da kroz podršku projektu „Različiti pogledi“ pružimo mogućnost mladima sa posebnim potrebama da prikažu javnosti da imaju različite talenate, kao i da pomognemo njihovu inkluziju u normalne tokove društva. Ovo je bio i veliki izazov za njih jer su imali priliku da sarađuju sa vrsnim i priznatim slikarima i vajarima koji im kroz likovno stvaralaštvo pomažu da razvijaju radne navike, motorne sposobnosti i stvaraju osećaj samostalnosti, rekao je Janopulos.

- Podrška nam izuzetno znači jer se kroz kreativno angažovanje, deca sa posebnim potrebama socijalizuju, osamostaljuju i omogućeno im je da postanu ravnopravni članovi društva. Nadamo se da će se ova saradnja nastaviti i kroz podršku narednim projektima koje udruženje ''Naša deca“ planira“, rekao je predsednik Upravnog odbora Udruženja "Naša deca" Danilo Kadijević.

Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Naša deca“ postoji već devet godina, a čine ga roditelji, stručnjaci raznih profila i volonteri i radi pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica.

2024 © - Vesti online