Nedelja 12.12.2010.
19:48 >> 19:35h
Blic

Srđan Dragojević u Glavnom odboru SPS-a

 

Ušao u glavni odbor: Srđan Dragojević

Srđan Dragojević, režiser već antologijskih filmova “Mi nismo anđeli” i “Lepa sela, lepo gore” juče je izbegavao novinare i odgovor na pitanje zašto se stranački angažovao.

Boris Milićević, poznati aktivista LGBT, objasnio za “Blic” da ga je SPS pozvao da pomogne u reformama.

"SPS je stranka moderne levice, koja se bori za ljudska prava i važna im je inkluzija svih građana. Proces uključivanja LGBT populacije je svuda komplikovan i Gej strejt alijansa podržava svoje članove da se politički angažuju i bore za te ciljeve", objasnio je Milićević razlog svog novog političkog angažovanja.

Dragojeviću ovo nije prvo političko angažovanje. On je, na izborima u januaru 2007. godine, bio član štaba Mlađana Dinkića sa kojim je u izbornoj noći nazdravljao dobrom rezultatu.

Ivica Dačić, predsednik SPS, kaže da su se promenila mišljenja i socijalista i Dragojevića, koji je u svojim filmovima devedesete predstavio kroz ratove i kriminal.

"Verovatno smo se svi promenili... Ali čim je on tako rešio, znači da je malo upoređivao. Mi smo dugo razgovarali o tome... I nije on jedini", kaže Dačić, koji je dodao da je '' 8. Kongres SPS bio istorijski i zbog toga što su prvi put zastave EU stajale na stranačkoj bini''.

2024 © - Vesti online