Nedelja 12.12.2010.
12:05
Vestionline

"Prosinečki će skinuti Partizan sa trona"

Darko Pančev

Pančev i Prosinečki deo su trofejne generacije Crvene zvezde. Makedonac je uveren da će Hrvat brže nego što se očekuje da prekine vladavinu Partizana u srpskom fudbalu.

"Rukovodstvo Zvezde povuklo je pravi potez kada je odlučilo da Robija postavi za šefa stručnog štaba", kaže za "Sport" Pančev, koji je golom u poslednjoj seriji penala protiv Marselja upisao Zvezdu u "fudbalske besmrtnike".

"Očekujem da Robi u Zvezdi napravi renesansu. To je mukotrpan posao, ali će da istraje, i uspe. Ne pamtim da je neki trener imao toliku podršku na startu, kao sada Robi. Zaslužio je to kao igrač i trener koji obećava", dodao je Pančev.

On je uveren da će Zvezda kraj sezone da dočeka na prvom mestu.

"Ne samo da će Robi da stigne Partizan, nego će da ga i prestigne. Crno-beli imaju pet bodova prednosti, ali na proleće će sve biti u znaku Zvezde i Prosinečkog. Naravno, za uspeh su potrebna i adekvatna pojačanja. Ne bi se Robi prihvatio ovog posla da nema strategiju da se Zvezda vrati na staze starog uspeha", smatra Pančev. 

Mijat: Prosinečki nije početnik

 

Predrag Mijatović smatra da je pogrešno Prosinečkog nazivati početnikom.

 

"Bio je veliki igrač, radio sa vrhunskim trenerima, bio pomoćnik Biliću. Sigurno da je pripremao jače mečeve nego što su to ovi koje će imati sa Zvezdom na proleće", smatra Mijatović.

 

On smatra da je problem nešto drugo.

"Tim Zvezde mora da se pojača, to je osnova, mada ne vidim da će prekinuti dominaciju Partizana, koja ne traje tri, već desetak godina", dodao je Mijatović.

2024 © - Vesti online