Subota 11.12.2010.
20:08
Blic

Saobraćajci napisali 350.000 prijava

Uprkos obećanjima nadležnih zakon se i dalje ne primenjuje u potpunosti

Najveći broj prekršaja su previsoke brzine, vožnja pod uticajem alkohola, nasilničke vožnje i nepoštovanja prava pešaka.

Ipak, uprkos obećanjima nadležnih zakon se i dalje ne primenjuje u potpunosti, jer mnogi pravilnici još nisu usvojeni, a nije zaživeo ni sistem kažnjavanja preko video nadzora.

“U prvoj godini primene postignuti su dobri rezlultati, ali pravi efekti zakona će se osetiti tek kroz nekoliko godina”, kaže Demir Hadžić za "Blic", iz Sektora za drumski saobraćaj Ministarstva infrastrukture i jedan od autora zakona.

Prema njegovim rečima, Agencija za bezbednost saobraćaja počela je sa radom, sudovi za prekršaje su bili reorganizovani i polako se stvaraju uslovi za stvaranje bezbednog, bržeg i kvalitetnijeg saobraćaja.

U prvoj godini primene saobraćajna policija otkrila je 393 prekršaja nasilničke vožnje, kao i 3.000 vozača koji su imali više od dva promila alkohola u krvi. Osim toga prijave su podnete i protiv 8.500 vozača koji su imali između 1,2 i dva promila alkohola, piše "Blic".

2024 © - Vesti online