Petak 10.12.2010.
18:37
Vestionline

Barselona prodala tradiciju dugu 111 godina

Ćavi će u narednim sezonama na grudima nositi ime katarske fondacije

Barselona je do sada na dresovima imala samo logo "Unicef" (bez naknade) i bila je, uz Atletik Bilbao, jedinstvena u svetu kao jedina koja nema reklamu neke kompanije na svojim dresovima. Medjutim, u klubu su se pojavili neplanirani izdaci, pa je rukovodstvo kluba bilo prosto primorano da se "utopi" sa novim trendovima i podlegne se moći advertajzinga.

Tako će na dresovima aktuelnog šampiona Španije, od drugog dela ove, do sezone 2015/16 stajati logo "Katar fondacije". Ova kompanija je za ugovor izdvojila rekordnih 165 miliona evra, što će svakako Kataloncima biti dovoljno da "zakrpe finansijske rupe" nastale u prethodnom periodu.

"Sa ovim ugovorom, Barselona je postala lider u svetu fudbalskih brendova, daleko ispred rivala", rekao je potpredsednik Barselone Havijer Faus i dodao da će logo "Unicef" i dalje biti na dresovima, ali u drugom planu.

Na čelu "Katar fondacija", osnovane 1995. godine, nalazi se katarski Emir, Šeik Hamad Bin Kalifa Al Tani. Njihovi projekti se odnose na obrazovanje, naučna istraživanja i društveni razvoj. 

2024 © - Vesti online