Petak 10.12.2010.
06:16
novosti.rs

Ljajić: Samo da rekonstrukcija Vlade ne bude španska serija

Evo, ja više ne mogu da gledam španske serije: Rasim Ljajić
 

"Bilo bi dobro što pre da se stavi tačka na ovu temu, kako se ponovo ne bi sve pretvorilo u špansku seriju. Ako bismo opet odlagali proces, javnost bi nas osudila da sve radimo iz marketinških razloga", rekao je Ljajić u intervjuu za beogradske "Novosti".

Ljajić je kazao da što se Vlada više smanji, biće veći politički i ekonomski efekat.

"Moj predlog je: 13 resora, jedan potpredsednik i premijer. Ne znam da li je to moguće sada postići, ali to je optimalan broj za svaku narednu vladu", rekao je Ljajić.

On je ocenio da nema nijednog razloga da partneri u Vladi to ne prihvate.

"Očekujem da najveće stranke pozovu sve ostale lidere koalicije na razgovore jer je svaki glas važan. Što se mene tiče, ne bih bio ljut ni da me ne pozovu. Moj mandat imaju i neka ga dodele kome god hoće", rekao je Ljajić.

Na pitanje da li se održavaju sastanci petorice lidera, što je tražio, Ljaijić je odgovorio da "male stranke ne poziva niko".

"Da li se održavaju sastanci tri najveće stranke, ne znam. Ako je neko procenio da tako treba, onda u redu. Da podsetim da je DOS imao 18 članica, pa je izdržao tri godine jer su najmanje jednom u 15 dana bili sastanci lidera povodom najrazličitijih tema", rekao je Ljajić.

2024 © - Vesti online