Petak 10.12.2010.
04:17
Vestionline

Demonstranti napali automobil princa Čarlsa

Preneraženi: Princ Čarls i supruga mu Kamila
 

Portparol princa Čarlsa saopštio je da je automobil napadnut večeras, dok se kretao ka pozorištu Paladijum, ali da princ i njegova supruga nisu povređeni, javio je Rojters. Automobil je nešto kasnije bezbedno stigao do pozorišta.

Donji dom britanskog parlamenta odobrio je danas plan o povećanju godišnjih školarina na univerzitetima, uprkos protivljenju pojedinih članova vladajuće koalicije i protestima studenata.



Plan je usvojen većinom od 21 glasa, iako ga nije podržalo nekoliko članova vladajuće koalicije konzervativaca i liberal-demokrata, javio je Rojters.

Ranije u toku dana, više stotina studenata sukobilo se sa policijom ispred zgrade parlamenta u centru Londona, pri čemu su dva policajca povređena, a tri osobe uhapšene. Demonstranti su upali na trg ispred Predstavničkog doma dok su se poslanici pripremali za glasanje o povećanju školarina.

Britanski studenti i srednjoškolci održali su u poslednjih nekoliko nedelja više protesta zbog povećanja školarina koje mogu iznositi do 9.000 funti, što je tri puta više nego do sada, a tokom tih protesta privedeno je više stotina demonstranata.

2024 © - Vesti online