Četvrtak 09.12.2010.
21:52 >> 23:49h
Vestionline

Makabi rutinski savladao Partizan

Izraelci zasluženo slavili protiv Partizana

Nakon poraza od Himkija u prošlom kolu (92:65), izabranici Vlade Jovanovića doživeli su još jedan neuspeh u "Nokia areni", ali i dalje prolaz u Top 16 drže u svojim rukama, jer u pretposlednjem kolu dočekuju Prokom (15:12.) i ukoliko pobede po peti put za redom će se naći u drugoj fazi grupnog takmičenja.

Posle startne serije Makabija od 11:1 na otvaranju meča, bilo je jasno da domaći tim i četvrti put ove sezone neće doživeti neuspeh u svojoj dvorani. Odnos igrača Makabija prema meču od starta je ukazivao na to Izraelci imaju ozbiljnu nameru da se revanširaju "crno-belima" za eliminaciju iz četvrtfinala prošle sezone i nanesu što ubedljiviji poraz koji mogu.

Iz minuta u minut rasla je prednost ekipe Dejvida Balata, koja je iznosila i maksimalnih 25 poena. Na drugoj strani, igrači Partizana su tek povremeno pokazivali poneke znake otpora, koji nikako nije dovoljan da se ozbiljnije parira ekipi poput Makabija.

Trener "crno-belih" već je u trećoj četvrtini shvatio da njegov tim nema šta da traži večeras protiv Makabija, pa je veću minutažu igracima poput Lučića, Klobučara i Milosavljeviću. U poslednja dva minuta Makabi je spustio tempo i ritam meča, pa su "crno-beli" uspeli da smanje razliku na 14 poena (76:62).

Najefikasniji u Partizanu bio je i najproduktivniji igrač "crno-belih" u Evroligi, Džejms Gist sa 14 poena, jedam manje ubacio je drugi Amerikanac Kurstis Džerels, dok je Jaka Klobučar postigao 11. Za Makabi je Lior Elijahu ubacio 16 poena, Džeremi Pargo dodao je 14, a Čak Eidson 13.

U okviru grupe A Žalgiris je nadigrao Prokom na gostovanju 72:69, dok je Kaha Laboral kao domaćin bila bolja od ruskog Himkija 89:81.

Makabi je sa skorom 7-1 obezbedio Top 16, Žalgiris ima skor 5-3, Partizan 4-4, a Himki i Kaha 3-5, dok je Prokom otpao sa skorom 2-6.

Naredni meč igra se 15. decembra u beogradskom 'Pioniru', a na megdan crno-belima dolazi poljski Prokom.

2024 © - Vesti online