Sreda 08.12.2010.
06:14
Srna

Šveđanke Asanža htele da pitaju za zdravlje

Nije trebalo da isključuje mobilni: Džulijan Asanž

Žene su zajedno otišle u policiju pošto nisu uspele da ubede Asanža da ode kod lekara, nakon što su u avgustu sa njim imale odvojene seksualne odnose.

Prema izvorima, žene nisu uspele da pronađu Asanža, jer je on isključio mobilni telefon zabrinut da bi "ga neprijatelji mogi pronaći".

Sud u Londonu odbio je kauciju osnivaču internet stranice "Vikiliks" Džulijanu Asanžu, koji je uhapšen u britanskoj prestonici na osnovu poternice Švedske zbog optužbi za navodne seksualne delikte.

Švedsko tužilaštvo izdalo je nalog za hapšenje tridesetdevetogodišnjeg Australijanca zbog sumnje da je počinio seksualna krivična dela, što on demantuje.

Asanž će u pritvoru ostati do 14. decembra. Policija navodi da je Asanž, centralna figura u aferi objavljivanja poverljivih dokumenata američke diplomatije, uhapšen u 9.30 časova u jednoj policijskoj stanici u Londonu.

"Švedske vlasti optužuju ga za nezakonitu prinudu, seksualno zlostavljanje i silovanje u avgustu 2010. godine", navodi se u saopštenju londonske policije.

2024 © - Vesti online