Utorak 07.12.2010.
17:28
Vestionline

Sud odbacio Šarićevu tužbu

I pored toga što je stalni sudski veštak - grafolog utvrdio da je ovlašćenje na punomoćju za tužbe potpisao Šarić i da su svi potpisi i pisma autentični, sud se setio da naloži advokatu da obezbedi da Šarić overi punomoćje pred nadležnim državnim organom, kaže se u saopštenju.

Ništa od tužbe: Darko Šarić
 


Pošto to nije uradjeno, sud je odbacio tužbe Šarića protiv Samofalova i novina ''Pres'' i ''Pravda'', navodi se u saopštenju advokatske kancelarije Tomanović.


Ta kancelarija ocenjuje da, u situaciji kada je Šarić u bekstvu i kada je nalaz stalnog sudskog veštaka jasan, nalagati da se ipak dostavlja i overeno punomoćje, u suštini, znači pokušaj suda da poverljiv i profesionalan odnos advokat - klijent svede na odnos suprotan elementarnoj etici, profesionalizmu i svim međunardnim standardima, gde bi advokat trebalo da bude pomagač organima gonjenja i da dovede klijenta pred državni organ.


Zbog navedene pravne doskočice i nespremnosti pojednih sudija da sude neselektivno, biće zatražene odluke viših sudskih instanci, i domaćih i stranih, kaže se u saopštenju.

2024 © - Vesti online