Utorak 07.12.2010.
15:29
RTS

Incko razgovarao sa patrijarhom Irinejom

Valentin Incko

Visoki predstavnik međunarodne zajednice za Bosnu i Hercegovinu Valentin Incko sastao se sa patrijarhom Irinejom, a razgovaraće i sa najvišim srpskim zvaničnicima.

Incko će se sastati sa predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom Vlade Božidarom Đelićem i sa ministrom za rad i socijalnu politiku Rasimom Ljajićem, rekao je portparol Kancelarije međunarodnog predstavnika (OHR) Mario Brkić.

Uoči dolaska u Beograd, Incko je ocenio da je od velike važnosti zalaganje srpskog i hrvatskog predsednika za regionalnu saradnju i pomirenje, kao i njihov dolazak u Banjaluku, gde su prisustvovali dodeli nagrade "Ličnost 2010. godine". Prema njegovim rečima, sada se može govoriti o regionalnom pomirenju u čemu BiH može imati važnu ulogu.

Incko je naglasio da su i Tadić, Josipović i bošnjački član u Predsedništvu BiH Bakir Izetbegović i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazili žaljenje žrtvama zbog zločina tokom prošlog rata.

"To je jedan novi kvalitet i poslednjih godina toga nije bilo", rekao je Incko, dodajući da se time daje jedan signal za ceo region. 

2024 © - Vesti online