Utorak 07.12.2010.
11:47
Vestionline

Talenti će imati svoj teniski centar 2012.

Ministarka omladine i sporta

Samardžić-Marković je ocenila da izgradnja Nacionalnog teniskog centra, koji će se graditi zajedno sa gradom Beogradom, predstavlja dugoročno ulaganje i pravu sistemsku pomoć "proizvodnji" budućih tenisera i osiguravanju kontinuiteta u toj oblasti.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku Radio-televizije Srbije, ona je potvrdila da će država nagraditi mušku tenisku reprezentaciju koja je osvojila Dejvis kup sa 180.000 evra i da Ministarstvo pokušava sistemski i institucionalno da pomogne tenis.

Povodom istorijske pobede teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu i veličanstvene proslave na platou ispred Skupštine Beograda, ona je ocenila da je konačno u svet upućena civilizovana slika Srbije i da je atmosfera bila fenomenalna.

Za svaki uspeh svih sportista najvažniji je talenat, potom njihovi roditelji, a zatim i institucionalna podrška, rekla je Samardžić-Marković.

Najavljujući izgradnju atletetske dvorane, ona je podsetila da je u toku izgradnja kuće fudbala i da je tokom njenog troipogodišnjeg mandata izgrađeno 68 hala, 200 terena, četiri bazena i jedno igralište. 

2024 © - Vesti online