Utorak 07.12.2010.
12:30
V. Tasić - Z. Jakšić - Vesti

Ne dozvoljavam vređanje za mojim stolom

Tražim poštovanje: Vera Matović sa kolegama



- Tri sata sam čekala da dođe red na mene, pevači su se smenjivali na bini dok su ih pratila dva harmonikaša - otac i sin. Bila su tu još dva muzičara, gitarista Boca i harmonikaš Dule, koji su "priskakali u pomoć", ali kad je trebalo da izađu na scenu sa mnom, gazdarica nije dozvola. Boca i Dule su kao pokisli seli za sto za kojim sam i ja bila. E, tu mi se smrklo pred očima. Pravdoljubiva sam i neke stvari prosto ne mogu da trpim - kaže Vera.


Kako je reagovala gazdarica Dana Radić?


- Nije me briga. Da se razumemo, ništa nemam protiv oca i sina koji su stajali na bini i pratili sve pevače. Oni su radili svoj posao i svaka im čast. Ali, morala sam da stanem u zaštitu druga dva muzičara jer su oni bili povređeni. Reagovala sam jer više ne mogu da trpšim nepoštovanje ljudi, ma o kome se radilo. Nije mi jasno zašto svi ćute i trpe da se drugi odnose prema njima
bez imalo poštovanja.
 

Moja tajna


- Tolike godine sam na sceni, ali izgleda da sam i dalje interesantna publici. Ponekad se i sama pitam u čemu je moja tajna. Nikad se nigde nisam gurala, laktala, nikoga nisam vukla za rukave... Lepo pevam, lepo se oblačim, imam lepu liniju. Izgleda da sve to narodu prija i da zato traži da sluša i vidi - smatra Vera.

Priča se da su vam muzičari ljubili ruke i da samo što im suze nisu potekle od zahvalnosti?


- Nikome neću dopustiti da pljuje bilo koga ko sedi za mojim stolom i uvek ću stati na stranu pravde. Mene duša boli kad vidim kako se ljudi odnose jedni prema drugima. Jesu mi se muzičari posle zahvaljivali, ali jednostavno nisam mogla da sedim i samo gledam kako se odnose prema njima. Da mi je da doživim vreme kada će se pravi pevači i muzičari poštovati!
 

Da li ste razmišljali da takvim ponašanjem sebi zatvarate vrata te televizije?
 

- Ne, nije mi krivo što sam tako reagovala, po cenu da nikad više ne zapevam na toj televiziji. Znate, svi muzičari i pevači morali su da potpišu papir da nikakve pare ne tražimo za učešće u toj emisiji. Nema veze, nije sve u parama, ali mogu bar da nas ispoštuju kao ljude.
 

Priča se da ste nedavno bili u Kraljevu da pomognete ljudima...
 

- Ne volim da pričam o tome jer nisam u Kraljevo išla da bi se pričalo i pisalo. Obišla sam devet porodica, podelila devet koverata i prespavala u tom gradu. Želela sam da ohrabrim Kraljevčane, da im pokažem da nisu sami. Ali, nikoga nisam vukla sa sobom, ni novinare, ni fotoreportere. Takva vrsta reklame mi ne treba.

2024 © - Vesti online