Ponedeljak 06.12.2010.
20:40
Vestionline

Beograđani pozdravili osvajače Dejvis kupa

Sjajana proslava na balkonu Gradske skupštine

Teniseri su u spektakularnom finalu ovog takmičenja sinoć pobedili Francusku sa 3:2, a Beograđani su večeras klicali Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Nenadu Zimonjiću, koju su na balkon izneli popularnu "salataru".

"Ovo je jak tim. Nije mi bilo teško da ih vodim, jer su to sjajni momci. Lako smo odlučili ko će kada da igra. Ovo je trofej za Srbiju i Srbe širom sveta", rekao je selektor Srbije Bogdan Obradović i poručio je okupljenima da ostvare pobede u svim oblastima.

Nenad Zimonjić je naveo da mu nije bilo lako posle poraza u dublu, ali je dodao da je verovao u svoje saigrače.

"Uspeli smo da preokrenemo rezultat i da dođemo do pobede. Uspeli smo to maksimalnim zalaganjem, a publika nam je pomogla da dodjemo do cilja. Svi trofeji imaju neku svoju vrednost, ali je osvajanje Dejvis kupa nešto najvažnije u mojoj karijeri", naveo je Zimonjić.

Janko Tipsarević se zahvalio igračima na igri na meču sa Francuzima.

"Izgubio sam prvi meč, a umalo da se ne ošišamo. Hvala momcima koji su me doveli na ovaj balkon. Za ovaj trofej se živi", dodao je Tipsarević.

Viktor Troicki je istakao da mu je meč sa Mikaelom Lodrom najvažniji u karijeri.

"To je bio neverovatan osećaj. Pobedom sam doneo trofej Srbiji. Nadam se da će biti još trenutaka da proslavljamo pobede na ovom balkonu. Hvala navijačima", kratko je izjavio Troicki.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković je istakao da naš nacionalni tim ima nessto druge ekipe nemaju.

"Mi imamo nešto što drugi nemaju - prijateljstvo. Mi smo prijatelji na terenu i van njega. Mi zživimo jedni za druge. To nas je dovelo do trijumfa i pobeda. Za ovaj trofej se živi, a mi smo uspeli da ga osvojimo u Beogradu pred našim navijačima, koji su bili divni", rekao je Đoković i zahvalio savetniku selektora srpskog tima Nikoli Piliću.

Srpski teniseri su potom sa okupljenima otpevali pesmu "U svetu postoji jedno carstvo".

2024 © - Vesti online