Ponedeljak 06.12.2010.
22:07
Vestionline

Bujanovac: Koalicija Albanaca i Srba

Albanci i Srbi, kako je dogovoreno još u oktobru, zajedno će vladati Bujanovcem
 

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je rekao da je počela realizacija tog sporazuma, a nova vladajuća koalicija, ocenio je, treba da omogući veću političku stabilnost u radu lokalne samouprave i same Skupštine, prenose beogradski mediji.


On je izrazio nadu da će lokalni parlament usvojiti njegov predlog da se poveća broj članova Opštinskog veća za četiri nova člana iz redova DS i Grupe građana Stojanče Arsić.

- Narednih dana ostaje da se i ostali deo sporazuma ispuni po dogovoru, odnosno da se imenuje jedan od načelnika u opštinskoj upravi i postavi jedan od mojih pomoćnika. Takođe, nadam se da će u najskorijem roku Vlada Srbije, odnosno resorna ministarstva i Koordinaciono telo, početi sa realizacijom drugog dela koalicionog sporazuma - integracije Albanaca u državne institucije, po odluci Vlade iz jula ove godine, kada su odobrena 63 nova radna mesta za potrebe Koordinacionog tela - dodao je Kamberi.

Stojanča Arsić je istakao da je ovo početak implementacije sporazuma koji je potpisan pre više od mesec dana.

- Sutra će biti imenovani načelnici u opštinskoj administraciji i pomoćnik predsednika opštine. Uradili smo dobru stvar i ovo je dobra osnova da se napravi obrazac za multietičnost u opštini Bujanovac. To će zaživeti nakon sledećih izbora, da se multietnička vlast formira u roku od dva meseca, a ne da se čeka kao do sada dve godine - rekao je Arsić.


U oktobru je potpisan ugovor o formiranju multietničke vlasti u Bujanovcu.

2024 © - Vesti online