Ponedeljak 06.12.2010.
19:27
Vestionline

Nema više četnika i partizana, dajte da pomirimo narod

''Ciljevi naše partije su da vratimo dostojanstvo narodu, da ponovo napravimo sistem vrednosti, pomognemo mladima da se školuju, starima da se leče, penzionerima da primaju penzije, znači sve ono što smo izgubili'', izjavio je Joška Broz, unuk Josipa Broza Tita.


Pred ministarstvo Broz je došao u pratnji nekoliko desetina članova, koji su nosili Titove slike, crvene zastave i jugoslovensku, sa transparentom - "Dok smo bili drugovi živeli smo kao gospoda, sada smo gospoda, a kako živimo?"


Broz je rekao da će ta partija braniti u svom delovanju lik i delo Tita i tekovine Narodnooslobodilačke borbe, kao i da će partija raditi na pomirenju.


''Nema više živih ni partizana ni četnika, zašto bi se svađali, daj da pomirimo narod i da zajednički krenemo u borbu za bolji život'', rekao je Broz.


Dok je Broz predavao potpise i davao izjavu, nedaleko odatle nekoliko pripadnika Saveza komunističke omladine Jugaslavije protestvovalo je, tvrdeći da Komunistička partija nema komunistički program i da su to "lažni komunisti".


Broz je prokomentarisao da će i oni videti da Komunistička partija radi i "za njihovo dobro", dodajući i da Komunistička partija objedinjuje "leve snage u Srbiji".

2024 © - Vesti online