Ponedeljak 06.12.2010.
16:03
Vestionline

Fluminense novi šampion Brazila

Navijači novog brazilskog šampiona

Pobedonosni gol na meču vredan titule državnog šampiona za tim iz Rio da Žaneira postigao je Markos Pasos Emerson u 62. minutu.

Flamengo, koji je čak 30 puta osvajao Karioka šampionat, do titule prvaka Brazila stigao je tek drugi put, posle 1984. godine.

Jedini konkurent Fluminenseu, ekipa Korintijansa, odigrala je samo 1:1 (1:1) na gostovanju kod Gojasa. Domaćini su poveli preko Amorima, a izjednačio je Dentinjo. Ekipa Felipea Skolarija u prvom delu drugog poluvremena na sve načine je pokušala da postigne drugi gol, ali nije uspevala.

Kada je bilo poznato da je Fluminense postigao gol u Rio da Žaneiru, napadi Korintijansa su splasli jer je igračima bilo jasno da njihov rival neće ispustiti pobedu protiv Gvaranija, koji je ranije ispao u niži rang.

Fluminense je u 38 kola zabeležio 71 bod, a Korintijans je na kraju završio na trećem mestu sa 68 bodova jer ih je pretekao Kruzeiro (69) pobedom nad Palemirasom od 2:1.

Pored Gvaranija, iz prve lige su ispali Gremio, Gojas i Vitorija. Flamengo, tim Dejana Petkovića Ramba završio je sezonu sa samo 44 boda, dva više od mesta koje je vodilo u niži rang. Inače, Flamengo je prošle godine bio šampion Brazila.

2024 © - Vesti online