Ponedeljak 06.12.2010.
21:39
Vecernji.hr

Bramerc izgubio bitna dokumenta

Serž Bramerc

Bramerc je dokumenta izgubio dok je obavljao dužnost šefa međunarodnog istražnog tima UN o Haririjevom ubistvu, piše danas zagrebački "Večernji list" pozivajući se na otkriće američke TV mreže CBS i arapskih izveštača iz Njujorka.

Nezvanično se saznaje da se traži i istraga o Bramercovom delovanju u slučaju Hariri, jer je otkiveno da nije bio primeren ni njegov odnos prema svedocima, a mogao bi krivično da odgovara i za smrt policijskog kapetana Visama Eidua.

Prema rečima poznate američke novinarke libanskog porekla Ragide Dergam, Bramerc je otkrivši upletenost Hezbolaha u ubistvo Haririja, izgubio dokazne dokumente pošto ih je dostavio libanskom istražnom policajcu Visamu Eidu, koji je posle predaje ubijen.

Zamera mu se i što nije naredio istragu o mobilnoj telefonskoj komunikaciji osumnjičenih posle eksplozije bombe 2005. godine u kojoj je stradao Hariri. 

Cela priča je došla i do evropskih vlada i Bele kuće, ali svi ćute i čekaju da se prvi oglasi generalni sekretar UN Ban Ki-mun, koji je nadređen glavnom haškom tužiocu, piše "Večernji list".

2024 © - Vesti online