Ponedeljak 06.12.2010.
09:13 >> 09:31h
Press

Zagreb dobija fakultet za striptiz?

Učiteljica striptiza Marijana Barlek

"Kada smo odlučili da krenemo u celu priču, prva adresa nem je bila opština. Tamo su nas ismejali i poslali u Ministarstvo obrazovanja, Poglavarstvo... U Gradu su nam rekli da je to predegutantno... Ne bih to sve mogla sama i često sam razmišljala: 'Pa zar mi niko neće dati šansu da pokrenem posao svojih snova'", ispričala je 25-godišnja Marijana.

Posle dugotrajnih birokratskih peripetija Marijana je uspela da izdejstvuje da njen neobičan projekat dospe do Agencije za obrazovanje, koja trenutno razmatra da li će toj školi dati dozvolu.


"Anatomija, kultura, starogrčki jezik, istorija, umetnost, psihologija... Želim da striptizu vratim dostojanstvo, da ga vratim u kulturu i umetnost, u pozorišta", objašnjava Marijana.

"Striptiz su plesale još sakralne plesačice koje su se zavetovale bogovima. Nisu mogle da imaju intimne odnose pa su izvodile erotski ples, a skidale su se jednostavno zato što im je bilo vruće", kaže učiteljica striptiza u čijoj školi nema skidanja do kraja.


Za njenu ideju već se zainteresovala jedna slovenačka kompanija. Trenutno je projekat u poslednjoj fazi pred odobravanje, to jest u Agenciji za obrazovanje na kojoj leži teret konačne odluke o tome da li će Zagreb dobiti svoju najneobičniju stručnu školu. Do tada ova mlada majka rekreativno drži kurseve čija je cena oko 100 evra za mesec dana.


"Želim da ljudi ispravno shvate striptiz. To je ples koji je i meni puno pomogao u teškim situacijama, podigao mi samopouzdanje, samopoštovanje i nadam se da će to neko prepoznati", zaključuje Marijana. 

Njen suprug Antonio kaže da se iznenadio kada ju je prvi put video da izvodi striptiz, ali i da je od tog trenutka je uz nju u projektu.

2024 © - Vesti online