Nedelja 05.12.2010.
21:03 >> 11:23h
Vestionline, Agencije

Srbija slavi pobedu tenisera

Slavlje je počelo već ispred Arene gde je veliki broj građana sa trubačima čekao naše tenisere da izađu napolje. Navijači Srbije su opkolili "Lastin" autobus ispred službenog ulaza i "Mesečinom" imamili napolje predsednika Teniskog saveza Srbije Bobu Živojinovića i njegovu suprugu Lepu Brenu.

Fantastičan sportski uspeh izveo je na gradske ulice uglavnom mlađe ljude, koji okićeni nacionalnim obeležjima i uzvicima "Srbija, Srbija" i ''Kosovo je Srbija'' pozdravljaju titulu najboljih u svetu.


Reka automobila zakrčila je ulice u centralnom delu grada, a na Trgu republike, tradicionalnom mestu okupljanja posle velikih uspeha naših sportista, vrvi od ushićenih mladića i devojaka, njih preko 1.000.


Ogrnuti državnim zastavama, pesmom i usklicima Novaku Đokoviću, Viktoru Troickom, Janku Tipsareviću i Nenadu Zimonjiću, prisutrni otpozdravljaju vršnjacima iz otvorenih automobila koji kruže okolnim ulicama sa uključenim sirenama.


"Srbija, Srbija" ođekuje ulicama Beograda, koji odaje priznanje ogromnom uspehu teniskih reprezentativaca, koji su trijumfom u Dejvis kupu doveli Srbiju u žižu interesovanja svetske sportske javnosti.


Na ulicama Beograda nisu bile primećene veće snege policije, nije bilo incidenata, a saobraćaj je bio u prekidu samo kada je kolona navijača prolazila ulicama.

Kulminacija proslave bi trebalo da bude u ponedeljak u 19 časova ispred legendarnog balkona Skupštine grada.


Smederevci proslavili pobedu


Građani Smedereva izalskom na trgove i vožnjom automobilima po centralnim gradskim ulacama proslavili su pobedu srpske teniske reprezentacije nad Francuzima u finalu Dejvis kupa.


U ranim večernjim satima, posle osvajanja Dejvis kupa, u centru grada čule su se automobilske sirene Smederevaca koji su pojedinačno ili u manjim kolonama proslavljali istorijsku pobedu Srbije.

2024 © - Vesti online