Nedelja 05.12.2010.
21:50
Vestionline

Pod vodom 5.000 objekata, 3.000 ljudi evakuisano

Dačić u poseti Lipničkom šoru
 

"Prva opasnost je prošla, ali zbog situacije u regionu resorne službe moraju i dalje biti u pripravnosti", rekao je Dačić posle obilaska područja ugroženih poplavama u opštinama Loznica, Zvornik i Ljubovija.


Dačić je istakao da je više od 100 pripadnika Sektora MUP-a za vanredne situacije, zajedno sa pripadnicima policije i vojske i drugim nadležnim organima, angažovano na saniranju posledica nezapamćenih poplava, prenose beogradski mediji.


Ističući da je najvažnije što nije bilo žrtava, ministar policije je rekao da je, zahvaljujći velikom požrtvovanju pripadnika Sektora za vanredne situacije, sprečeno i nanošenje, koliko je to bilo mogiće, velikih šteta imovini.


Dačić je rekao da vrh poplavnog talasa na Savi, koji se noćas očekuje kod Šapca, neće naneti veće štete području Beograda.


On je ukazao i na neophodnost preventivnog reagovanja, ističući da se ne mogu sprečiti prirodni fenomeni, ali da se mogu što pre otkloniti posledice.


Obilazak poplavljenih područja Dačić je danas započeo posetom selu Lipnički šor kod Loznice.


Ministar policije je potom obišao Hidroelektranu "Mali Zvornik", pogon fabrike "Soko Štrak", a posetu je završio obilaskom porodice Dimitrijević i osnovne škole "Petar Vrajolić" u Ljuboviji.

2024 © - Vesti online