Nedelja 05.12.2010.
11:34
Vestionline

Babarogić: Incidenti su mogli da budu sprečeni

Branimir Babarogić

''Ovo što se dogodilo je posledica, a uzrok se nalazi u tome što su Partizan i Crvena zvezda u istom danu, u samo nekoliko sati razlike, igrali svoje utakmice'', rekao je Babarogić.

Predsednik Zajednice superligaša smatra da bezbednost oko Autokomande u subotu nije bila na potrebnom nivou.

''Koliko je meni poznato, policija je imala samo prijavljenu utakmicu između Crvena zvezda i Vojvodine, a da je meč Partizana i Slobode Point Sevojno 'registrovan' posredstvom medija. Organi reda nisu bili konsultovani oko zamene domaćinstva između crno–belih i Užičana. Na sve to, policija obezbeđuje i finale Dejvis kupa, na koje je došlo oko hiljadu Francuza'', rekao je Babarogić.

Babarogić smatra da bi saopštenje Crvene zvezde o odgovornosti za napad trebalo da bude preciznije.

''Moj stav o celom slučaju je poznat. Na žalost, dozvolili smo da jedan banalan slučaj preraste u skandal velikih razmera. Ne slažem se da su za napad odgovorni ljudi iz Zajednice, ali mislim da smo mogli da sprečimo ovu neprijatnu situaciju'', zaključio je Babarogić. 

Grubor: Grobari u vreme napada bili u Humskoj

 

Partizan se nije oglasio zvaničnim saopštenjem, niti odgovorio na poziv Zvezde da se ogradi od huligana, a kao razlog je što crno - beli kažu da to nisu njihovi navijači.

 

"Naši navijači su u to vreme bili u Humskoj, ne znam ko je bio u komšiluku i ko je odgovoran za incidente", rekao je generalni sekretar Darko Grubor i  dodaje da pravi navijači bodre svoj tim, a da ovakvim stvarima treba da se bavi policija.

 

"Čudno je da za vreme trajanja našeg meča neko odluči da napadane komšijski stadion. Prave razmere incidenta i ko je odgovoran utvrdiće policija", dodao je Grubor.

2024 © - Vesti online