Nedelja 05.12.2010.
11:08
RTS

Save raste, Drina stagnira, Lim se povlači

Spasilačke ekipe evakuišu stanovništvo iz poplavljenih kuća u mestu Dvorovi kod Bjeljine
 

Kako prenosi RTS, u Mačvi Drina stagnira, u Prnjavoru voda se povukla iz oko 200 domaćistava, struje ima, a ugroženom stanovništvu doprema se hrana i voda za piće. Sava plavi njive u nebranjenom delu, a u Badovcima, Crnoj Bari i Salašu oraganizovana su dežurstva.

Zbog izlivanja Drine na bosanskoj strani i dalje je u prekidu saobraćaj preko Pavlovića mosta, a zbog učestalih krađa pogranična policija kontroliše vikend naselja.

Opada nivo podzemnih voda u Banji Koviljači, a u lozničkom kraju crpi se voda iz objekata i poplavljenih površina i građani se vraćaju u svoje kuće. Domaćinstva dobijaju hranu, a nedostaju ogrev, građevinski materijal, sredstva za higijenu i dezinfekciju.

Lim je u Prijepolju i Priboju opao za više od metar u odnosu na najvišu kotu tokom poplava. Voda se vraća u korito, počinje snacija objekta, ali nedostaju pumpe za izbacivanje vode, ventilatori za sušenje prostorija i sredstva za higijenu.

Što se tiče našeg okruženja, teška situacija je zabeležena i u Crnoj Gori, gde su je za danas Mitropolija crnogorsko-primorska najavila molitve protiv kiše.

2024 © - Vesti online