Ponedeljak 06.12.2010.
08:00
Tanjug

Srbi skijaju na Kopu, u Bugarskoj i Austriji

Aleksandar Vučković iz agencije "Argus" kaže da se u skicentrima Bansko i Borovec u Bugarskoj može rezervisati smeštaj u apartmanima po ceni 75 evra za sedam dana, dok boravak u hotelima košta od 200 do 500 evra, zavisno od kategorije hotela i termina putovanja.

"Argus" nudi oko 20 različitih aranžmana u Banskom, a domaći turisti su najviše zainteresovani za termine u prvoj polovini januara.Najjeftiniji je smeštaj početkom marta, na kraju zimske sezone.

Prema rečima Vučkovića, turistima je zanimljiv i Borovec, poznato skijalište na samo 70 kilometara od Sofije, iako su cene aranžmana u tamošnjim hotelima nešto više i dosežu i do 1.000 evra.

Osim Bugarske, ''Argus" je spremio aranžmane za Austriju, kao i za Jahorinu, i domaće destinacije Kopaonik, Zlatibor i Taru.

PR turističke agencije "Kontiki" Milica Žarković preporučila je skijašima smeštaj u zapadnoevropskim ski centrima. Aranžman koji uključuje sedam noćenja u višekrevetnim apartmanima u Austriji košta 75, a u Italiji 99 evra.

Prema njenim rečima, domaći turisti su gosti evropskih ski centara najčešće u prvoj polovini janura, kada su u toku školski raspust i parznici, a cene niže nego u decembru i februaru.

Žarković je naglasila da je tradicionalno poularna domaća destinacija za zimski odmor Kopaonik i navela da cena polupansiona u hotelu "Grand" iznosi 33 evra, dok noćenje u "Konacima" košta 35 evra.

Predstavnik agencije "Big Blu" Zlatica Ivanović rekla je da ta agencija ima bogatu ponudu apartmanskog i hotelskog smeštaja za zimu. Prema njenim rečima, turisti su počeli da rezervišu aranžmane, ali se nalet tek očekuje.

"Putnici rezervišu aranžmane malo pre putovanja, a razlog tome su vizne olakšice, ali i generalna besparica koja se sve više oseća, pa su neizvesni do poslednjeg trenutka", dodala je Ivanović.

Agencija "Big Blu" nudi aranžmane za ekskluživna skijališta u Francuskoj, koji su skuplji zbog činjenice da je to najudaljenija destinacija za skijaše iz Srbije, pa su za sad manje traženi.

2024 © - Vesti online