Nedelja 05.12.2010.
10:39
Vestionline

Šumarac: Bravo Srbijo za jeftine stanove

Čestita državi na preduzimljivosti: Dragoslav Šumarac
 

- U svetskoj ekonomskoj krizi građevinarstvo je prvo koje je osetilo udar, ne samo u Srbiji već u celom svetu - rekao je Šumarac, ističući da država ulaže u infrastrukturu svuda u svetu, pa i u zemljama gde je sve privatizovano, kao što je na primer Nemačka.

On je rekao da se u svetu najčešće popravljaju i grade putevi kako bi se što više uposlio građevinski sektor. Šumarac je ocenio da je važno da se u Srbiji grade stanovi, jer ih nema dovoljno, a u prethodnom periodu je postojala "drastična anomalija" na tržištu, jer je bila mala platežna moć stanovništva, a stanovi preskupi, prenose beogradski mediji.

- Stanovi su bili skuplji nego u Budimpešti ili su imali slične cene kao u Parizu, Beču i drugim evropskim gradovima. U ovoj situaciji podrška države je veoma dobra i to će, nadam se, smanjiti cene stanova i prilagoditi ih platežnoj moći stanovništva, ali verovatno ne bi bilo dobro da to traje u dužem periodu - rekao je Šumarac.

Šumarac je, kako pišu mediji iz srpske prestonice, naglasio da će uz pomoć države građevinarstvo u Srbiji, koje je u veoma teškoj situaciji, biti podstaknuto da prevaziđe najveće teškoće.

Država je nastupila kao investitor na lokaciji bivše voždovačke kasarne "4. juli" u Beogradu, gde je počela izgradnja 4.578 stanova, koji će se prodavati po cenama koje će biti maksimalno 1.290 evra po kvadratnom metru.

2024 © - Vesti online