Ponedeljak 06.12.2010.
12:00 >> 12:16h
S. P. - Vesti

O'Konor: "Nismo utočište za kriminalce"

Nije prikladno s moje strane da dajem bilo kakav dodatni komentar: Brendan O'Konor

U svom odgovoru, ministar navodi da "australijska vlada ozbiljno prilazi međunarodnoj saradnji protiv kriminala i navodima o ratnim zločinima, a jednako je odgovorna da osigura da Australija ne postane bezbedno utočište za osumnjičene kriminalce".


"Pri donošenju bilo kakve odluke o tome da li osobu izručiti stranoj zemlji, od mene se traži da uzmem u obzir sve važne informacije, koje uključuju predstavke podnete od subjekta ekstradicionog zahteva, kao i bilo koju drugu informaciju koju primimo u postupku", saopšteno je.

Kapetan Dragan

"Vreme, priroda i složenost bilo koje predstavke koju osoba podnese, bilo koja informacija strane zemlje, kao odgovor na te predstavke, kao i bilo koji sudski proces do kojeg može doći, može da utiče na vremenski rok u kome sam u stanju da donesem takvu odluku. Analize svih faktora ekstradicionog slučaja mogu da uzmu neko vreme, ali su one važan deo ekstradicionog vremenskog roka", skreće pažnju ministar i na kraju dodaje:


"Federalni sud nedavno je odbacio argumente gospodina Snedena protiv njegovog izručenja i predmet će u kraćem roku biti vraćen meni na odlučivanje. Samim tim, nije prikladno s moje strane da dajem bilo kakav dodatni komentar."

2024 © - Vesti online