Subota 04.12.2010.
19:50 >> 23:14h
Vestionline

Zimonjić i Troicki poraženi u maratonu

Nisu izdržali do kraja - Nenad Zimonjić i Viktor Troicki

Zimonjić i Troicki odlično su igrali u prvom setu, a odlučujući brejk napravili su u četvrtom getu za vođstvo od 3:1. Naši teniseri su potom poveli 4:1, a onda su držali prednost od tri gema do kraja prvog seta, koji su dobili rezultatom 6:3.

U drugom setu igralo se gem za gem, a Francuzi su pri vođstvu od 3:2 imali 40:15 na servis Zimonjića. Međutim, srpski teniseri nisu dozvolili da protivnicki stignu do brejka i izjedačili su na 3:3. Srpski teniseri su pri rezultatu 5:5 napravili brejk i poveli 6:5, ali je u ovom gemu viđena velika nervoza igrača obe selekcije, koju su izazvali navijači. Francuski navijači su napravili buku u narednom gemu i poremetili naše tenisere.

Sudija Molina nije dozvolio da se ponovi poen koji je pripao gostima. U sledećem poenu naši navijači su pokušali da zbune Lodru i Klemona, ali su zasmetali Zimonjiću i Troickom, a Francuzi su iskoristili treću brejk loptu i izjednačili na 6:6. Troicki je u tim trenucima potpuno izgubio strpljenje, ljutio se na navijače i raspravljao sa glavnim sudijom. Publika je i dalje bila glasna, ali se smirila posle intervencije Janka Tipsarevića. U taj-brejk viđena je velika borba igrača oba tima za svaki poen, ali su Srbi bili skoncentrisaniji i uspeli da dođu od trijumfa od 7:3.

Francuzi su već na početku trećeg seta napravili brejk na servis Troickog. Francuzi su držali vođstvo od dva gema, a naši teniseri su pri vođstvu gostiju od 4:3 propustili dve brejk lopte da izjednače. Klemon je sigurnim servisom uspeo da svom timu donese 5:3, a onda su Francuzi sigurnom igrom dobili ovaj deo meča rezultatom 6:4.

U četvrtom poenu teniseri sigurnim servisom nisu dozvoljavali rivali da dođu do brejk lopte. Igralo se gem za gem do rezultata 5:5. Francuzi su napravili brejk na servis Troickog i poveli 6:5. "Trikolori" su lako osvojili još jedan gem i došli do 7:5 u četvrtom setu.

Francuzi su već na početku petog, odlučujućeg seta poveli 2:0 u gemovima. Zimonjić i Troicki nisu uspeli u nastavku seta da dođu do brejk šanse, a gostujući teniseri su održavali prednost od dva gema do vođstva Francuza 4:2. Srbi su smanjili na 4:3, a onda su propustili dve brejk lopte da izjednače na 4:4. Međutim, Francuzi su uspeli da povedu 5:3. Naši teniseri su na servis Zimonjića smanjili na 5:4, a onda su Francuzi na servis Lodre stigli do 6:4 i pobede od 3:2 u setovima.

Novak Đoković je sinoć pobedio Žila Simona 3:0, po setovima 6:3, 6:1, 7:5, dok je Gael Monfis nadigrao Janka Tipsarevića rezultatom 6:1, 7:6, 6:0.

Nedeljni program od 13,00 sati otvoriće Đoković i Monfis, a u poslednjem meču finalnog duela trebalo bi da igraju Tipsarević i Simon.

Francuska je devet puta osvajala trofej u Dejvis kupu, a poslednji put 2001, dok Srbija po prvi put igra u finalu ovog takmičenja.

2024 © - Vesti online