Subota 04.12.2010.
18:36 >> 21:20h
Srna

Zbog ''Marakane'', uhapšen 21 huligan

Beogradskim medijima je u MUP-u Srbije rečeno da su izgrednici dovedeni u policijsku Upravu za Grad Beograd i da je u toku utvrđivanje njihove krivične ili prekršajne odgovornosti.

Huligani su tokom napada vikali ''Ubij cigana''

Komesar za bezbednost "Crvene zvezde" Ivan Petrić rekao je beogradskim medijima da su huligani sa obilježjima "Partizana" na stadion došli naoružani motkama, lancima, kamenjem i sekirama, skandirajući "Ubij cigana".

"Policije u tom trenutku nije bilo mnogo, pa je situacija pretila da eskalira.

Pripadnici policije, ipak, brzo su se okupili i munjevitom reakcijom sprečili najgore i rasterali huligane", rekao je Petrić.

Razlupan ulaz u ''Marakanu''

Upad izgrednika na stadion prethodno je zaustavilo obezbeđenje "Crvene zvezde", kojima su se pridružili i članovi uprave na čelu sa predsednikom Vladanom Lukićem i generalnim sekretarom Andrijom Kleutom.

Savetnik Vladana Lukića i Ivan Petrić o incidentu su razgovarali sa direktorom policije Srbije Miloradom Veljovićem.

''Grobari'' napali Užičane

 

Posle utakmice Partizan - Sloboda, kamenicama, motkama i štanglama Grobari su napali navijače Slobode ispod severne tribine stadiona u Humskoj, pa je intervenisala Žandarmerija, piše "Sportski žurnal".

 

Policija je vratila navijače Slobode na tribinu, a potom je krenula u obračun sa beogradskim huliganima, koji su se rstrčali po obližnjem parku.

 

Užičani su posle 30 minuta napustili stadion, uz pratnju policije. U opštem metežu, jedan od navijača gostiju zaradio je povredu arkade. Na vreme mu je ukazana medicinska pomoć.

2024 © - Vesti online