Subota 04.12.2010.
16:46
Blic

Menson tajno komunicirao sa spoljnim svetom

Indirektni ubica: Čarls Menson iz mlađih dana
 

Nakon što je otkriven telefon ispod dušeka na kome spava Menson (76), bivši vođa zloglasnog kulta, utvrđeno je da je on kontaktirao ljude u Kaliforniji, Nju Džersiju, Floridi i Kanadi.
 

Ubili osmomesečnu trudnicu

 

Tokom noći 9. avgusta 1969. on je svojim ljudima naredio da ubiju Šeron Tejt, ženu reditelja Romana Polanskog, koja je bila u osmom mesecu trudnoće. Na njenom telu je bilo 16 uboda nožem. Iste noći, članovi Mensonove sekte ubili su i Stivena Parenta, Ebigejl Folger, Džeja Sebringa i Vojceka Frikovskog koji su bili u kući. Na vratima je krvlju bila ispisana reč: "Svinje!" Sledeće noći ubijeni su Leno i Rozmari Labjanka, koje je Menson lično uhvatio i vezao, da bi tek onda naredio svojim ljudima da ih ubiju. Ipak, ni tada on nije potegao oružje, i na njih niko ne bi posumnjao da Suzan Etkins nije uhvaćena zbog ubistva Gerija Hinmana.

"Zabrinjavajuće je to što je on imao mobilni kod sebe, s obzirom na to da je on osoba koja je navela druge ljude na ubistva", izjavio je portparol kalifornijskog odeljenja za kaznene ustanove.


Za sada nije poznato sa kime je Menson stupio u kontakt.


Merlin Menson, koji je pre više od četiri decenije osnovao sektu poznatu kao “Porodica Menson”, naveo je članove tog kulta da za njega ubiju 35 ljudi, ali se pretpostavlja da taj broj nije konačan.

Menson danas


 

Iako Menson nije lično učestvovao ni u jednom od do sada utvrđenih 35 ubistava, osuđen je zbog planiranja i naredbe. U martu 1971. izrečena mu je smrtna kazna, ali je zamenjena doživotnom.

On izdržava doživotnu robiju u kalifornijskom državnom zatvoru u Korkoranu, i do sada mu je 11 puta odbijen zahtev za uslovnu slobodu. Menson je dobio više pisama nego ijedan drugi zatvorenik u SAD.

2024 © - Vesti online