Subota 04.12.2010.
12:22
Vestionline

Pogledajte ruske stadione za Mundijal 2018.

Premijer Rusije Vladimir Putin najavio je da će pripreme za SP koštati oko 10 milijardi dolara, dok neke banke tvrde da će troškovi biti dvostruko veći.

Futuristički izgled sportskog kompleksa u Sočiju

Rusija je odabrala 13 gradova koji će biti domaćini SP-a: Kalinjingrad, Krasnodar, Moskva, Kazan, Nižnji Novgorod, Rostov na Donu, Samara, St. Petersburg, Volgograd, Saransk, Soči, Jaroslavlj i Ekaterinburg.

Rusi će izgraditi 13 novih stadiona, dok će tri stadiona biti obnovljena. Nadaju se da će pet stadiona biti gotovo do 2013., dva u Moskvi i po jedan u St. Petersburgu, Kazanu i Sočiju gde se 2014. godine biti održane Zimske olimpijske igre.

Otvaranje Mundijala, polufinale i finale će se igrati na Lužnjikiju, stadionu sa veštačkom travom na kojem se 2008. igralo finale Lige šampiona. Stadion u Moskvi će se za SP proširiti sa sadašnjih 78,360 mesta na 89,318.

"Ukoliko bude potrebno, imamo pravo da promenimo dva grada domaćina. Imamo dovoljno vremena da sve izgradimo i popravimo. Najveći problem je transport preko naše velike zemlje. Ponosni smo, dobili smo organizaciju ispred Engleza, pionira fudbala i Španaca, svetskih prvaka. Mnogi nisu verovali u nas, ali je FIFA napravila pravu stvar ovim izborom", rekao je Sergej Kapkov, predsednik Ruskog fudbalskog saveza. 

2024 © - Vesti online