Subota 04.12.2010.
02:11
Vesti

Srbin prvi "leteći gej"

Naime, on je sa svojim verenikom Šantuom Bataračijem osvojio ovu nagradu na konkursu "Love is in the Air", koji je organizovala švedska avio-kompanija SAS, a na kojem su učestvovali parovi iz celog sveta.Sudbinsko "da" izgovoriće 6. decembra na letu između Stokholma i Njujorka.

Aleksandar je Srbin, ali je rođen u Nemačkoj i živi u Berlinu, gde se i upoznao sa Šantuom, s kojim je u vezi od 29. maja 2003. godine. Obojica su kreativni direktori u firmi "Middle East Vision".

Aleksandar Mijatović i Šantuo Batarači


- Upoznali smo se na jednoj žurci i ubrzo nakon toga smo imali sastanak, nakon kog smo završili u mom stanu. Razgovarali smo do jutra i postavili temelje naše buduće veze - kaže Aleksandar, i dodaje da mu je poznata situacija u Srbiji povodom položaja LGBT zajednice.
 

Podrška


- Jako mi je drago što političari na vlasti u Srbiji pružaju podršku LGBT osobama. Parovima u Srbiji, koji bi želeli da svoju ljubav krunišu brakom, poručio bih da je to moguće uraditi, na primer, u skandinavskim zemljama, iako to u Srbiji ne bi bilo priznato. Javno pokazivanje ljubavi je pravi način da se predrasude najzad uklone - zaključuje Aleksandar.

2024 © - Vesti online