Četvrtak 02.12.2010.
18:49
Vestionline

Japan ukida vize Srbiji

Zadovoljan posle razgovora sa Japancima: Ivica Dačić
 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je, u Tokiju, da će odluka o ukidanju viza Japana za građane Srbije stupiti na snagu sledeće godine, prenose srpski mediji.

Tokunaga je u razgovoru sa Dačićem rekao da Japan pozitivno gleda na razvoj političkih odnosa dve zemlje, kao i na želju Srbije da postane članica EU. Dačić je za narednu godinu najavio posetu predsednika Srbije Borisa Tadića Japanu.

Ministar policije se sastao i sa predsednikom Donjeg doma parlamenta Japana Takahirom Jokomićijem koji se založio za unapređenje odnosa sa Srbijom na svim nivoima. Iako je Japan godinama unazad bio jedan od najvećih donatora našoj zemlji, Dačić je rekao da spoljno-trgovinska razmena nije na visokom nivou.

Srpski ministar je, međutim, rekao da se i sledeće godine može očekivati niz takozvanih jenskih kredita, koji bi, u najvećoj meri, bili iskorišćeni u oblasti energetike, pre svega za Termoelektranu u Obrenovcu.

U razgovorima sa predstavnicima Lige prijateljstva Japana i Srbije istaknuta je dugogodišnja tradicija u međudržavnim odnosima, rekao je Dačić.

2024 © - Vesti online