Četvrtak 02.12.2010.
12:56
Vestionline

Janko sa Monfisom, Nole na Simona

Tipsarević i Đoković

Prvi će na teren upravo Janko i Monfils, u petak od 14,00 sati, a zatim sledi drugi singl susret. Drugoga dana se igra dubl, a Nenad Zimonjić i Viktor Troicki će se suprotstaviti Arnou Klemonu i Mikaelu Ljodri, od 15,00 časova. U nedelju će biti odigrana preostala dva singla, sa početkom od 13,00 sati. Prvo igraju Novak i Monfils, a onda i Janko i Simon.

Svi dueli igraju se u Beogradskoj areni, u kojoj "orlovi" nikada nisu izgubili, a glavni sudija je Španac Enrik Molina.

Biće to prvi susret dve reprezentacije od osamostaljivanja naše zemlje, u prvom finalu za srpsku selekciju. U istoriji su se dve države sastajale osam puta, ali nikada u finalu. Poslednji susret dogodio se 1991, kada su Francuzi kod kuće počistili tadašnji sastav Jugoslavije (5:0) u polufinalu Svetske grupe. Ukupan skor u pobedama i porazima je 4:4.

Naša reprezentacija je ove sezone na putu do finala pobedila SAD (3:2), Hrvatsku (4:1) i Češku (3:2). Đoković je, inače, u singl mečevima neporažen u Dejvis kupu.

Francuzi su imali po rezultatu gledano lakši put do finala, pobedivši Nemačku (4:1), Španiju (5:0) i Argentinu (5:0). Iako igraju bez najboljeg igrača, Žoa-Vilfreda Conge, gosti računaju na Gaela Monfilsa i Mihaela Ljodru.

Francuzima će ovo biti prvo finale u poslednjih osam godina, a do sada su osvajali devet titula. Poslednju 2001, kada su savladali Australiju (3:2) u Melburnu. Interesantno je da su Francuzi svoje dve poslednje "salatare" osvojili upravo u gostima.

Goste je prilikom žreba pozdravio predsednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović, izrazivši zadovoljstvo što se najveći uspeh naše reprezentacije događa baš tokom njegovog mandata. On je Francuzima poželeo sreću i poručio da su dobrodošli u Beograd, kao i da ne strahuju od Arene jer ona ima najbolju publiku. 

Dejvis kup je takmičenje staro 110 godina.

2024 © - Vesti online