Četvrtak 02.12.2010.
07:40
Mondo

Dino Merlin predstavlja BiH na Eurosongu

"Na osnovu Pravila Takmičenja za Pesmu Evrovizije 2011, Javni radiotelevizijski servis Bosne i Hercegovine (BHRT) je odlučio da za predstavnika BiH angažuje značajnog autora i izvođača u oblasti popularne muzike koji svojim umetničkim delovanjem ostvaruje vrhunske rezultate i svojim radom i uspesima u karijeri garantuje najviše profesionalne standarde", navedeno je u saopštenju BHRT, a prenosi "Mondo".

Dino Merlin

Merlin već godinama dobija poziv za učešće, a zašto je sada odlučio da pokuša osvojiti Evropu kaže: "Možda su razlog svi oni ljudi koji vole moje pesme i očekuju to od mene. Možda je razlog i naša sumorna svakodnevica i moja potreba da dam svoj doprinos boljem imidžu BiH. Ja sam u sred rada na novom albumu, tako da sam pun ideja. Sada je vreme da najbolje od njih uobličim u pesmu koja će predstavljati moju zemlju na Eurosongu 2011."

BHRT će pesmu predstaviti 20. februara u specijalnom televizijskom šouu.

Popularni pevač je bio autor muzike i koautor teksta za pesmu "Sva bol svijeta" sa kojom se BiH 1993. godine prvi put pojavila na Eurosongu i završila na 16. mestu.

Dino Merlin je šest godina kasnije u Jerusalimu, sa autorskom pesmom, "Putnici" osvojio sedmo mesto.

2024 © - Vesti online