Četvrtak 02.12.2010.
12:22
J. L. Petković - Vesti

"Kosovski Srbi su žrtve i Beograda i Prištine"

"Žalosno je to što smo mi prošli u poslednjih 30 godina. To je dovelo do toga da dva društva, znači i albansko i srpsko, budu potpuno podređeni toj nacionalnoj politici i dnevnoj politici. Zato se sada nalazimo ovde gde jesmo. Ali mi ne možemo više gledati nazad, moramo gledati napred", rekao je lider najmlađe stranke na Kosmetu.

Razočarani i Albanci i Srbi: Iljir Deda
 


On smatra da i "Srbe i Albance spaja želja za boljim životom, i to što su i jedni i drugi razočarani".


"Želimo bolji život, bolje političke predstavnike i bolje institucije. I želimo svi zajedno u Evropu. To nas spaja i to treba da nas preokrene u jednu pozitivniju energiju i klimu za prave političke promene", objasnio je Deda.


Lider partije koja očekuje ulazak u kosovski parlament, smatra i da poziv srpske Vlade da Srbi ne učestvuju na prištiniskim izborima nije u skladu sa evropskom politikom.


"Ne može se na jednoj strani imati taj evropski rečnik, a na drugoj strani imati neevropske akcije. Javni poziv Srbima da ne učestvuju, a tajnim kanalima slati poruke - učestvujte na izborima - to nije evropska politika i to nije jedna politika koja pripada ovom veku u kom mi živimo", objasnio je on.

2024 © - Vesti online