Četvrtak 02.12.2010.
11:14
B92

Ugljanin: Krše se prava Bošnjaka

Sulejman Ugljanin

"Nažalost u određenim segmentima našeg društva, uključujući neke državne organe ne postoji ni minimum želje da se to promeni", naveo je on.

Kako prenosi B92, Ugljanin tvrdi da su "u praksi poznati mnogi slučajevi grubog kršenja osnovnih ljudskih prava, uključujući najteža krivična dela počinjena nad Bošnjacima".

"Do dana današnjeg i pored mog insistiranja na rešavanju pomenutih slučajeva ništa nije učinjeno, što kod Bošnjaka u Srbiji budi nepoverenje u državne organe i stvara uslove za pojavu tzv. mesija koji bi to da reše vaninstitucionalno i po kratkom postupku", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je predložio da bošnjačke stranke izađu zajedno na naredne parlamentarne izbore radi boljeg zastupanja interesa Bošnjaka.

Ugljanin je rekao da problem predstavlja i postojanje dve islamske zajednice Bošnjaka u Srbiji, istakavši da bi islamska zajednica trebala da bude jedinstvena.

Na pitanje o odnosu sa Rasimom Ljajićem, Ugljanin, ministar bez portfelja, rekao je da ima dobru saradnju sa Ljajićem, koji je ministar za rad i socijalnu politiku.

2024 © - Vesti online